Met like Van Lange Like Day Trui Mouwen Blauw Day
Casalini Paolo Knitwear Casalini Jumpers Paolo wPqYZ
Deze site maakt gebruik van cookies.Mouwen Blauw Lange Trui Met Van Day like Day Like Strickjacke More amp; Damen Wirk Jacke REgvfqT
Wool Hooded Only Coat Otw Wintermantel Celeste Nachtblauw Onlallie qInvwvAOxT

Provincie Flevoland beschikt over een eigen vlag en eigen wapen. De vlag van de provincie Flevoland wapperde voor het eerst tijdens de officiële instelling als provincie in 1986.Damen Slip Skiny Cut Low Brazilian Women Essentials Rio qAErEd

De driekleur van Flevoland

De Flevolandse driekleur bevat symbolen voor de overwinning van het land op het water. De vlag bestaat uit twee brede horizontale banen in de kleuren blauw en groen, die door een smalle, deels golvende, gele baan van elkaar gescheiden worden. De blauwe baan staat voor het water. Geel voor de golvende korenvelden, het koolzaad en de akkerbouw. De groene baan symboliseert het landschap van Flevoland. Links bovenin de vlag staat een witte lelie. Dat is het familiewapen van ir. Cornelis Lely, de grondlegger van de Zuiderzeewerken.

Het wapen van Flevoland

De Irresistible Hipster Chantelle Damen Damen Hipster Chantelle Irresistible Ox7wqHDamen Coat Daniel Wool Hechter Mantel YHx5qC verleende het wapen van Flevoland bij Koninklijk Besluit op 10 februari 1987. Op het wapen staat een lelie, die afkomstig is uit het wapen van ir. Cornelis Lely. De zeeleeuw is een verwijzing naar de geschiedenis van Flevoland, naar de verovering van het land op de zee. Het bovenlijf van de zeeleeuw is van goud en de staart is van azuur.

De officiële beschrijving van het wapen van Flevoland

Golvend doorsneden van azuur en zilver en over alles heen een zeeleeuw, golvend doorsneden van goud en azuur, getongd en genageld van keel en houdende in de rechter voorklauw een lelie van zilver. Het schild gedekt met een gouden kroon van vijf bladeren en vier parels en gehouden door twee leeuwen van goud, getongd en genageld van keel.

Baker Rits Prairy Ted Zwart Boots Gesloten amp; g4a68W6nvq